ЗАСТОСУВАННЯ ОПТИМІЗАЦІЙНИХ МЕТОДІВ В КОНТРОЛІ ТА АНАЛІЗІ РОБОТИ ФЛОТУ - ЧАЙКОВСКИЙ, И. В. (Транспортні системи та технології перевезень, 2019)
Метою статті є розробка підходу і оптимізаційної моделі для контролю та аналізу перевезень і роботи флоту. Розгляд питань, пов'язаних з послідовністю і фактичною реалізацією функцій контролю і аналізу в системі управління транспортним процесом перевезення вантажів і технологічними процесами роботи морських транспортних засобів. Для досягнення поставленої мети проаналізовано стан теорії і практики реалізації функцій контролю і аналізу в системі управління транспортним процесом перевезення вантажів і технологічними процесами роботи суден. Використана оптимізаційна модель, яка відображає конкретні умови виробничої діяльності судноплавного підприємства. Запропонований підхід і оптимізаційна модель для контролю і аналізу не мають жорстких обмежувальних умов. Дає можливість провести зіставлення фактичних результатів роботи флоту з їх оптимальними значеннями за фінансовими показниками, обсягом виконаної транспортної роботи і розміром витрачених ресурсів. Також може застосовуватися для оцінки конкурентоспроможності суден компанії.