МЕТОДИКА ВИЗНАЧЕННЯ ЕКВІВАЛЕНТНОГО УХИЛУ В ІМІТАЦІЙНОЇ МОДЕЛІ СКОЧУВАННЯ ВІДЧЕПІВ З ГІРКИ - ЖУКОВИЦКИЙ, И. В. (Транспортні системи та технології перевезень, 2020)
Метою даної роботи є розробка методики визначення раціонального еквівалентного ухилу скочування відчепів на сортувальній гірці. Методика. Використовуючи ниткову модель відчепу перетворити багатоточкову модель відчепу в двоточкову. Наукова новизна. Запропонована двоточкова математична модель відчепу, яка має таку ж саму точність, що і відома багатоточкова при істотно меншому обсязі обчислень. Практична значимість. Запропонована методика дозволяє мінімізувати час розрахунку руху відчепу в імітаційної моделі, що важливо для систем управління, де імітаційні моделі використовуються в реальному масштабі часу.