АНАЛІЗ ДІЯЛЬНОСТІ ТРАНСПОРТНИХ БІРЖ В УКРАЇНІ - КУШИМ, Б. О.; СІЛАНТЬЄВА, Ю. О. (Транспортні системи та технології перевезень, 2019)
У статті розглянуто актуальність участі посередників у процесі доставки вантажу, проблеми з якими зіштовхується кожен з учасників перевезення, шляхи підвищення якості роботи та фактори, що впливають на процес якості перевезення. Об’єкт дослідження – посередницька діяльність на транспорті. Мета роботи – провести аналіз діяльності транспортних бірж в Україні на основі огляду ринку транспортних перевезень та оцінки роботи кожного з учасників. Для будь-якого підприємства в сфері транспортної діяльності однією з основних задач є збільшення обсягів перевезень, підвищення економічної ефективності діяльності перевізників та експедиторів і якості перевезень. Щоб досягти цієї мети необхідно проводити точний і своєчасний аналіз стану транспортного ринку, його актуальних проблем, оцінювати умови розвитку та можливості. Тому було розглянуто проблеми, які виникають при здійсненні автомобільних перевезень головними учасниками процесу доставки, а також шляхи мінімізації їх наслідків через залучення до роботи посередників. Завдяки транспортним біржам майже в усіх учасників перевезення з’явилася можливість без зайвих зусиль розміщувати свої пропозиції, переглядати пропозиції інших компаній, з легкістю знаходити для себе партнерів. У випадку форс-мажорних обставин мати змогу знайти для себе завантаження в будь-якій точці світу.