ІМІТАЦІЙНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ПРОЦЕСУ РОЗФОРМУВАННЯ БАГАТОГРУПНИХ СОСТАВІВ НА ДВОСТОРОННІЙ ГІРЦІ МАЛОЇ ПОТУЖНОСТІ - БОБРОВСКИЙ, В. И.; СКОВРОН, И. Я.; ДОРОШ, А. С.; ДЕМЧЕНКО, Е. Б.; МАЛАШКИН, В. В.; БОЛВАНОВСКАЯ, Т. В. (Транспортні системи та технології перевезень, 2018)
Мета. Метою роботи є покращення якості процесу розформування багатогрупних составів на гірках малої потужності допоміжного двостороннього сортувального пристрою. Методика. Дослідження процесу розформування составів на сортувальній гірці виконувалося за допомогою імітаційного моделювання. Результати. Отримано результати дослідження умов поділу відчепів розрахункової групи на гірках малої потужності, обладнаних однією або двома гальмівними позиціями. Наукова новизна. Удосконалено імітаційну модель процесу розформування составів за рахунок зміни системи управління рухом відчепів, що, на відміну від існуючих моделей, дозволяє вибрати оптимальний режим гальмування відчепів на гірках малої потужності. Практична значимість. Розроблена методика пошуку оптимальних режимів гальмування відчепів на гірках малої потужності може бути використана при проектуванні спеціалізованих сортувальних пристроїв з метою підвищення якості розформування багатогрупних составів.