УДОСКОНАЛЕННЯ КОНСТРУКЦІЇ ПЛАНУ КОЛІЙНОГО РОЗВИТКУ ГІРКОВИХ ГОРЛОВИН - Бобровський, В.І.; Колесник, А.І.; Дорош А.C. (Транспортні системи та технології перевезень, 2013)
В даній статті запропонована методика, що дозволяє визначити найбільш раціональні параметри з’єднувальних кривих на коліях сортувального парку. При цьому критерієм оптимальності є мінімізація відстані від пучкового стрілочного переводу до уповільнювачів паркової гальмівної позиції. Такий підхід дозволяє скоротити довжину гіркової горловини і тим самим збільшити корисну довжину сортувальних колій. Викладена методика може бути використана під час реконструкції чи проектування плану колійного розвитку гіркових горловин.