УДОСКОНАЛЕННЯ ТЕХНІЧНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПІД’ЇЗНИХ КОЛІЙ ЕЛЕВАТОРІВ ДЛЯ НАВАНТАЖЕННЯ ВІДПРАВНИЦЬКИХ МАРШРУТІВ - КОЗАЧЕНКО, Д. М.; БОБРОВСЬКИЙ, В. І.; ОЧКАСОВ, О. Б.; ШЕПОТЕНКО, А. П. (Транспортні системи та технології перевезень, 2017)
Мета. Метою статті є удосконалення підходів до проектування та експлуатації під’їзних колій зернових елеваторів для можливості навантаження на них прямих відправницьких маршрутів. Методика. Дослідження виконані на основі методів організації експлуатаційної роботи залізниць. Результати. Одним із основних методів зниження витрат у логістичному ланцюзі, що забезпечує експорт зернових вантажів є маршрутизація перевезень. Використання цієї технології в умовах України обмежується низькою навантажувальною спроможністю елеваторів. В статті розроблені принципові схеми колійного розвитку під’їзних колій елеваторів та проаналізовано використання різних технічних засобів для виконання маневрової роботи на них. Наукова новизна. Наукова новизна роботи полягає у тому, що в ній розроблено методику та отримано техніко-експлуатаційну оцінку технічного оснащення та технології роботи під’їзних колій зернових елеваторів для навантаження відправницьких маршрутів. Практична значимість. Результати виконаних досліджень можуть бути використані при проектуванні, реконструкції існуючих та будівництві нових елеваторів, а також для оцінки витрат, пов’язаних з різними логістичними схемами доставки зерна у морські порти.